top of page

Mentes Mókus

Chocolate Praline
Simple Maple Leaves
Lemonade Bottle

Kedves Látogatónk,

Örülök, hogy oldalamra találtál, kérlek, olvass egy kicsit családi vállalkozásunk történetéről, életfilozófiájáról.

Hiszünk abban, hogy a boldogság mindenkinek alanyi joga.

2006-ban keresztfiam, Tamás megszületett, nem sokkal később kiderült, hogy halmozott allergiával rendelkezik, mely nemcsak a tej, tojás de a szója és mogyoró allergiát is magába foglalja. Ha vásárlónk vagy, valószínűleg tisztában vagy az allergiás gyermek táplálásának viszontagságaival, esetleg vegetáriánus vagy vegán életmódot követsz, mely legálabb akkora kihívást jelent. Ettől kezdve a család élete megváltozott, függetlenül attól, hogy testvére Attila nem küzd semmiféle allergiával, a gyermekek közötti viszály elkerülése érdekében a család minden tagja “minden-mentes”étkezésbe fogott.

Visszatérve a boldogságra, észre sem vesszük mekkora boldogság egy szelet csokoládé a boltban, amit leemelhetsz magadnak vagy gyermekednek és csupán ízesítés, és persze pénztárca, ami eldönti melyik landol a kosárban. Az allergiás gyermek boldogsága miért kellene, hogy korlátozva legyen, ha alanyi jogról beszélünk?

Nos, itt kezdődött a mi web shopunk sztorija.

Kicsiny országunkban a mentes-áruk felderítése mindig is egy Sherlock Holmes féle expedíciót igényelt, mely kimerítő, és legtöbb esetben költséges eredménnyel járt. 2012-ben, amikor székhelyemet áttettem a “napos” Angliába, boldogan vettem tudomásul, hogy ez a probléma más országokban már megoldódott és az allergiás vagy vegán gyermek ugyanolyan boldogan hagyhatja el a helyi közértet, mint “normális” társai. Miért ne valósulhatna ez meg nálunk is?

Weboldalunk azon gyermekek és felnőttek számára készült, akik nemcsak“egy”édességet keresnek, de a diétájuknak megfelelő, minőségi, etikusan és környezettudatosan élőállított, finom csokoládét. Ha már a neked valót megtaláltad vagy kérdésed lenne, mi itt vagyunk hétköznap és hétvégén egyaránt, chat-en és email-en, hogy segítsük a dilemmád, és baráti környezetben tudjuk a tőlünk telhető legjobb tanácsokat adni neked személyre szabva. Ez nem csak egy online shop, de egy közösség, egy barát, egy család!

Rendelésedet és/vagy üzenetet szeretettel várja

Bogi, az üzletvezető keresztanya

Chocolate Praline
Playing with Matches
Wrapped Candy
bottom of page